اهدای گواهینامه ثبت جهانی دوتار به استاد عثمان محمدپرست
اهدای گواهینامه ثبت جهانی دوتار به استاد عثمان محمدپرست
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خواف گفت: نسخه ای از گواهینامه ثبت جهانی دوتار که به دو زبان انگلیسی و فارسی نگارش شده، به استاد عثمان محمدپرست اهدا شد.
محمود باعقیده بیان کرد: این گواهینامه از طرف دکتر بهروز وجدانی که عهدهدار پرونده ثبت جهانی دوتار با عنوان «مهارت سنتی ساختن ونواختن دوتار» در یونسکو بود به استاد عثمان محمد پرست اهدا شده است.
این لوح به نمایندگی از دکتر وجدانی توسط محمود باعقیده رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خواف و علی تاجیک رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خواف به استاد محمدپرست تقدیم شد.
عثمان محمدپرست در سال ۱۳۰۷ در شهر خواف در خراسان رضوی متولد شد، عثمان محمدپرست دوتار نواز ایرانی از ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس شد. عثمان محمدپرست آثار مطرح و معروفی دارد که از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقامهای این دیار، اجراهای گوناگونی را درعین وحدت آفریدهاست. محمد پرست دیر زمانی است که دارای فعالیتهای خیرخواهانه در حوزه مدرسه سازی است.

عثمان محمدپرست دوتار نواز ایرانی از ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس شد
او دربارهٔ شروع فعالیتهای خود در عرصه موسیقی میگوید:
از دوازده یا سیزده سالگی با دوتار هم نواز شدم و هیچ گاه استادی در این زمینه نداشتم. دو تار یعنی عشق، دوتار، ساز آرام و ملایمی است که هم نوازنده را آرامش میدهد و هم مردمی را که علاقمند به این ساز هستند.
عثمان محمد پرست، در خصوص منشأ دوتار نوازی میگوید:
خاستگاه “دوتار” سه شهر خواف، تایباد و تربت جام است که بیشتر آهنگهای فارسی و محلی میپردازند و بعد از آن هم در قوچان، شیروان و بجنورد دوتار رایج است که با آن آهنگهای کردی و ترکی میزدند، از آنجا هم به ترکمنها در گنبد کاووس رسید که با دوتار آهنگهای ترکمنی مینواختند.
عثمان محمد پرست آثار مطرح و معروفی دارد که از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقامهای این دیار، اجراهای گوناگونی را درعین وحدت آفریدهاست.
محمد پرست دیر زمانی است که دارای فعالیتهای خیرخواهانه در حوزه مدرسه سازی نیز میباشد.
۸ شهریور ۱۳۹۶ خورشیدی، نخستین کاشی ماندگار خراسانرضوی در راستای حفظ میراث ناملموس کشور از سوی ادارهکل میراث فرهنگی خراسان رضوی بر سر در منزل عثمان محمد پرست نصب شد.
وی در چند فیلم از جمله گفت زیرسلطه من آیید محصول سال ۱۳۶۲ به نویسندگی و کارگردانی داریوش ارجمند نیز به ایفای نقش پرداخته است.